Näin suunnittelet synttärijuhlat lapsille

Syntymäpäiväkakku

Syntymäpäiväjuhlat koittavat jokaisella kerran vuodessa. Lapsille nämä juhlat voivat olla vuoden kohokohta, joten suunnittelu juhlia varten kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin. Toki ilman tarkempaa suunnitelmaakin voi onnistua järjestämään varsin hienot synttärijuhlat, mutta jos haluat joitain tiettyjä elementtejä juhliisi, kannattaa suunnitteluun varata aikaa ja vaivaa. Moni järjestää lasten synttärijuhlat nykyisin jossain muualla kuin kotona, sillä se on varsin vaivaton tapa viettää juhlia. Tällöin siivous jää kotona väliin, sillä yleensä ennen juhlia sekä juhlien jälkeen on siivottava koko asunto.

Jos kuitenkin haluaa järjestää juhlat kotonaan, kannattaa silloinkin miettiä millaiset juhlat oikein haluaa järjestää. Onko juhlilla ehkä jokin teema? Haluaako juhlissa järjestää jotain lasten leikkejä tai pelejä? Onko luvassa jotain ohjelmaa? On mukavampi viettää juhlia, kun kaikki valmistelut on tehty ajoissa. Näin juhlapäivänä voi vain keskittyä nauttimaan juhlatunnelmasta.

Jos siivous ei siis ole mieleesi, voit järjestää juhlat jossain muualla kuin kotonasi. Jos on kesä, niin voit vaikka pitää juhlat ulkona, jos sinulla on tarpeeksi suuri piha. Tällöin ainakaan sisätilat eivät sotkeennu. Mitä muita asioita sitten oikein kannattaa huomioida, kun järjestää lasten synttärijuhlia? Montako vierasta oikein kannattaa kutsua? Pitääkö vieraille olla jotkut pikkulahjat mukaan vietäväksi? Lue tästä artikkelista, niin kerromme tarkemmin, miten järjestät onnistuneet lasten juhlat ja miten voit pitää ne jossain muualla kuin kotonasi.

Lasten synttärijuhlat muualla kuin kotona

Monet järjestävät lasten juhlat jossain muualla kuin kotonaan. Tämä onkin varsin hyvä tapa, josta hyötyvät niin juhlijat kuin vanhemmatkin. Jos juhlat pitää kotonaan, tarvitaan paljon valmisteluja. Siivous täytyy hoitaa sekä ennen juhlia että niiden jälkeen, ja lisäksi täytyy ostaa paljon tarjottavia sekä mahdollisesti kertakäyttöisiä lautasia, mukeja ja servettejä. Monet paikat järjestävät lasten juhlia. Kysy tarjous synttäreistä esimerkiksi sisäleikkipuistosta tai hampurilaisravintolasta. On kiva juhlia synttäreitä, kun välillä pääsee purkamaan energiaa sisäleikkipuiston härpäkkeissä! Karkkien ja limpparien nauttimista maltaa jatkaa, kun on käynyt välillä vähän kiipeilemässä sekä pomppimassa trampoliinilla.

Tarvikkeita lasten synttärijuhlille

Jos tykkää itse järjestää lasten synttärijuhlat, kannattaa miettiä haluaako juhliin jotain erityistä teemaa. Marketista saa toki juhlille koristeita ja mukeja, mutta jos haluat jonkin yhtenäisen teeman, kannattaa pistäytyä Decora House -liikkeessä. Sieltä löytyy lasten juhlille varsin mukavaa rekvisiittaa, kuten esimerkiksi eläinaiheisia koristeita. Voit vaikka luoda synttäreille metsämaiseman ja tuoda metsän eläimet osaksi juhlia. Lapsetkin tykkäävät, kun juhlissa on jotain erityistä, eikä kaikkia tarvikkeita ole ostettu lähimarketista. Decora House tarjoaa tarvikkeita myös silloin, mikäli haluat juhlia lasten synttärijuhlia hieman hurjemmissa merkeissä, vaikkapa halloween-teemalla. Nämä tietysti sopivat paremmin hieman isommille lapsille kuin aivan parivuotiaille. Pikkulapsi voisi säikähtää rajumpia halloween-koristeita, ja silloin juhlatunnelma uhkaisi mennä pilalle. 

Muutaman vuoden ikäisille lapsille Decora House tarjoaa esimerkiksi prinsessa-aiheisia synttärijuhlia. Hanki Decora Housesta rekvisiitat unelmien prinsessasynttäreihin! Sellaisista haaveilee moni parivuotias tyttö, ja vielä moni ekaluokkalainenkin. 

Juhlien järjestäminen kotona

Jos olet päättänyt järjestää juhlat kotonasi, varmista juhlien onnistuminen aloittamalla niiden suunnittelu hyvissä ajoin. Suunnittelu on hyvin tärkeä osa juhlia. Jos vain kutsut vieraat paikalle etkä ole suunnitellut mitään sen ihmeempää, aika menee helposti siihen, että lapset istuvat sohvalla ihmetellen, että mitähän tässä pitäisi tehdä. Jos taas olet miettinyt etukäteen valmiiksi vaikkapa muutamia pelejä ja leikkejä, niin lasten on helpompi alkaa itsekin keksiä jotain tekemistä. Tekemistä on helpompi keksiä, kuin kaikki lapset ovat saaneet tutustua toisiinsa aikuisen ohjaamien, yhteisten leikkien merkeissä.

Ennen juhlia kannattaa hoitaa paitsi siivous, myös kattaa pöytä valmiiksi niin pitkälle, kuin se suinkin on mahdollista. Lautaset, servetit, mukit ja lusikat kannattaa laittaa valmiiksi. Samoin kaikki kuivatuotteet, kuten esimerkiksi keksit, karkit ja popcornit. Kakut ja muut kylmätuotteet kannattaa nostaa pöytään vasta sitten, kun lapset istuvat pöydän ääressä. Lasten juhlissa kuluu yleensä paljon juotavaa, joten sitä kannattaa varata mieluummin liian paljon kuin liian vähän. Mikään ei ole inhottavampaa kuin se, että joutuu kesken juhlien lähtemään kauppaan hakemaan lisää mehua tai limsaa! Ikimuistoisten ja onnistuneiden lastenjuhlien salaisuus on siis suunnittelu ja ennakointi.