Onko järkevää käyttää kotisiivouspalveluita?

Kotisiivouspalvelut

Kotisiivouspalveluiden käyttäminen on yleistynyt. Moni sinunkin työkaverisi saattaa käyttää kotisiivouspalveluita, vaikka asia ei ole koskaan tullutkaan puheeksi. Jos nostat asian esille kahvipöytäkeskustelussa, saatat yllättyä, miten monilla on kokemusta kotisiivoojista. Kiireisen työssä käyvän ihmisen arkeen ei siivoaminen aina mahdu, ja vähälle vapaa-ajalle keksii varmasti rattoisampaakin tekemistä. Kotitalousvähennyksen jälkeen kotisiivouksesta ei jää kovin paljoa maksettavaa, joten aivan tavallisilla suomalaisilla on tänä päivänä mahdollisuus hankkia apua kodin siivoamiseen ja sen puhtaana pitämiseen.

Kotisiivoojat osaavat kertoa kokemuksesta, että monen kotona olisi vähemmän siivottavaa ja tavarat löytyisivät helpommin, jos kodin tavaraa vähennettäisiin. Kodin raivaaminen voi tuntua liian isolta palalta. Ehkä tavaramäärää yrittää mieluummin olla kokonaan ajattelematta, kuin alkaisi lajitella vaatteita, muistoesineitä ja paperipinkkoja. Ehkä tavarat muistuttavat jostain edesmenneestä läheisestä, ja niiden karsiminen ahdistaa jo ajatuksen tasolla. Tällaisissa tilanteissa voit kääntyä ammattijärjestäjän puoleen. Ammattijärjestäjät ovat suhteellisen uusi ammattiryhmä, mikä auttaa kodin, varaston tai vapaa-ajan asunnon tavaroiden karsimisessa ja järjestelemisessä. Ammattijärjestäjän tuella saat vähennettyä kodin tavaratulvaa, ja pölyä ja sotkua syntyy vähemmän. Jatkossa säästät siivouslaskussa, sillä perussiistin kodin ylläpitosiivous voidaan tilata vaikka vain kahden viikon välein. 

Anna itsellesi lisää vapaa-aikaa puhtaassa kodissa, ja tilaa kotisiivous Espooseen – tai missä ikinä asutkaan! Kotisiivous onnistuu usein edullisemmin kuin arvaatkaan, joten tämä on helppo ja suhteessa hyvin huokea tapa saada lisää tunteja vuorokauteen.

Kotisiivous on arjen luksusta

Kotisiivooja imuroi ja pesee lattiat, pyyhkii pölyt, puhdistaa wc-pytyn ja kuuraa ammeen poissa ollessasi. Jos jätä lakanat esille, hän voi myös vaihtaa lakanat. Aamiaistiskit hän siirtää tiskikoneeseen, ja jos hän pääsee roskakatokseen, hän voi viedä mennessään myös roskapussin pois haisemasta. Onko parempaa, kuin tulla raskaan työpäivän jälkeen puhtaaseen, raikkaaseen ja hyvässä järjestyksessä olevaan kotiin? Moni kruunaa siivouspäivän poikkeamalla kaupan kautta, ja tuomalla kimpun kukkia pöydälle.

Kun ulkoistat kotisiivouksen, vältyt monilta turhilta riidoilta. Parisuhde voi paremmin, kun ei ole ainaista kinaa siitä, kumpi siivosi viimeksi, ja miksei toinen koskaan puistele mattoja. Lapset kyllä oppivat siivoamaan ja pitämään järjestystä yllä, vaikka lauantai vietettäisiin muissa merkeissä kuin imurin ja mopin varressa. Kotisiivous on arjen luksusta, mihin useimmilla perheillä löytyy varaa. Kotisiivouksen tuntihinta on alimmillaan noin 20 euroa, ja koska kaksion tai pienen kolmion saa siivottua jo parissa tunnissa (ammattilaisten toimesta), ei tämä nosta kohtuuttomasti elinkustannuksia.

Kotisiivooja auttaa vanhusta selviämään yksin kotona

Moni vanhus haluaa asua omassa kodissaan niin pitkään, kuin mahdollista. Sairaudet, ikä ja erilaiset vammat voivat hankaloittaa kodin siivoamista. Kotisiivooja voi auttaa arjessa monin tavoin. Vanhus tai vammainen voi saada kotisiivouspalvelut ilman arvonlisäveroa, mikä tekee kotisiivouksesta vieläkin edullisempaa. Joissain tapauksissa arvonlisäverottomuuden voi saada myös tilapäisen fyysisen esteen takia. 

Siivooja

Kotisiivouksen voivat maksaa myös vanhuksen omaiset. Kotitalousvähennystä voi hakea myös vanhempien kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyistä kotitaloustöistä!

Kotisiivoojalta syntyy nopeasti puhdasta jälkeä – suursiivouksissakin

Kokenut siivooja, jolla on käytössään tasokkaat työvälineet ja korkealaatuiset siivousaineet, tekee nopeasti hyvää jälkeä. Ammattilainen siivoaa isonkin kodin paljon nopeammin, kuin tavallinen ihminen. Ammattilaisen kädenjäljen erottaa heti – ovatko suihkukaappisi seinät olleet koskaan yhtä puhtaat? Nopeus tarkoittaa myös edullisia kustannuksia. Suursiivoukseenkaan ei mene koko päivää, joten varsinkin muuttosiivoukset, joulusiivoukset ja ikkunoiden pesu-urakka kannattaa teettää ammattilaisella.

Muuttaminen uuteen kotiin on muutenkin stressaavaa. Tavaroiden pakkaaminen, kantaminen, osoitteenmuutosten tekeminen ja uuden kodin järjesteleminen vievät kaiken ajan. Vanha asunto olisi kuitenkin siivottava valmiiksi seuraavalle asukkaalle. Loppusiivous pitää tehdä huolella varsinkin, jos kyseessä on vuokra-asunto. Jos siivous on tehty vähän niin ja näin, saattaa vuokranantaja kieltäytyä palauttamasta koko vuokravakuutta. Teetä työ ammattilaisella, niin asunto on taatusti siisti – jokaista nurkkaa myöten!

Vaikka Martat neuvovat, ettei kaappeja tarvitse siivota joulun alla ellei aio viettää joulua kaapissa, on joulusiivous silti mukava asia – varsinkin, kun teetät sen ammattilaisilla. Puhtaassa kodissa on mukava valmistella joulua. Ammattilainen puhdistaa myös kodin ikkunat nopeasti ja ilman raitoja, ja ammattilaisapua voi hankkia myös jokakesäiseen mattojen pesuun. Ei enää kipeää selkää, vaan puhtaat matot ja hyvä kesäfiilis!