Opiskele itsellesi lisätulonlähteitä!

Kuinka voit opiskella itsellesi lisätulonlähteitä?

Aika moni ala on sellainen että alalle oppiminen vaatii useamman vuoden opiskelun. Monelle alalla on kuitenkin mahdollisuus opetella jotain lisää ja saada näin lisätuloja itselleen. Ensin kuitenkin pitää opiskella ja löytää uusia tienestimahdollisuuksia. Mitään ihan uutta harvoin voi opiskella lyhyen aikaa, jotta saisi alalta jotain pieniä töitä. Lisätulonlähde tarkoittaa että työtä pitäisi tehdä oman päätyön lisäksi, joten se vie vapaa-aikaa. Yksi keino on tehdä omasta mieluisasta harrastuksesta työ. Silloin lisätyö ei tuntuisi taakalta vaan mukavalta harrastukselta. Omaa yritystäkään tähän ei välttämättä tarvitse perustaa, jos kevytyrittäjyys laskutuspalvelun kautta kuulostaa omalle kohdalle sopivalta järjestelyltä. Tällöin Y-tunnusta ei tarvitse, mutta laskutus onnistuu kuitenkin.

IT-alalla on paljon mahdollisuuksia lisätuloille

Jos on töissä IT-alalla, niin silloin on paljon mahdollisuuksia uusien taitojen opiskelulle ja sen kautta lisätulonlähteille. Jos osaa koodata niin silloin on todella hyvät mahdollisuuden tähän. Silloin kannattaa katsella mitä osaajia haetaan paljon ja heistä on todennäköisesti puutetta. Tilanne muuttuu aina ja pitää opetella juuri sen hetken suosittua asiaa. Jos omalla työpaikalla esimerkiksi on pulaa jostain tietyn ohjelmointikielen tai tekniikan osaajista niin tilanne olisi lisätulonlähteille aika hyvä. Silloin olisi hyvä paikka opetella haluttua ja pyytää vaikka, että voisi tehdä ylitöitä sitten kun osaa sen. Moni yritys perustaa nykypäivänä verkkokaupan. Näitä osaajia tarvitaan paljon. Verkkokaupan teko jollekin yritykselle voisi olla hyvä lyhytkestoinen projekti ja lisätulonlähde. Sekin olisi siis hyvä opiskelukohde.

Kirjanpitäjiä tarvitaan monessa paikassa

Kirjapitäjiä tarvitaan yritysten lisäksi mm. taloyhtiöissä, seuroissa ja järjestöissä. Jos opiskelisi kirjanpitohommia, niin voisi toimia vaikka yhden pienen järjestön kirjanpitäjänä. Tämä ei olisi iso työ, mutta hyvä lisätienesti. Ensin kuitenkin täytyisi opiskella kirjanpitoa ja se ei välttämättä onnistu ihan lyhyessä ajassa varsinkaan jos alalta ei ole mitään kokemusta. Tämä lisätienesti olisi sen takia hyvä jo alalla olevalle.

Järjestyksenvalvojille riittää aina työtä

Järjestyksenvalvojakurssin suorittaminen on melko lyhyt (32h) projekti ja sillä voi saada helposti lisätöitä. Järjestyksenvalvojia tarvitaan jatkuvasti eri tapahtumissa ja vaikkapa ravintoloissa. Työ on itsessään suhteellisen raskasta, mutta sen aloittaminen on helppoa!

Työ joka ei kelpaa monelle voisi tarjota hyviä lisätienestimahdollisuuksia

On olemassa paljon töitä, joihin ei vain saada helposti työntekijöitä. Näistä voisi löytää hyviä lisätienestejä itselle. Yksi hyvä esimerkki on puhelinmyyntityö. Monikaan ei halua työtä, jossa saa usein vihaisia vastaanottoja. Ei voi tietää onko puhelimen toisessa päässä olevalla aikaa puheluun. Usein siis pitää soittaa huonolla ajalla jollekin ja pitää häiritä ihmisiä. Tästä työstä kuitenkin maksetaan. Usein palkka maksetaan sen mukaan minkä verran saa tuotteita ja palveluita myytyä. Homma pitää siis osata hyvin ja kannattaa siis kouluttaa itseä siihen ensin. Myydä voidaan vaikkapa lehtiä, vakuutuksia ja monia muita asioita.

Mysteeriostajana voi toimia silloin kun haluaa ja on aikaa

Mysteeriostajaksi ei tarvitse opiskella. Siihen vain pitää uskaltautua. Mysteeriostaja siis menee johonkin kauppaan, ravintolaan tai muuhun paikkaan asiakkaaksi. Siellä sitten pitää selvittää tiettyjä asioita ja niistä sitten raportoida. Usein palkaksi saa jonkin tuotteen ja vaikkapa ilmaisen aterian, jonka on toimeksiannon aikana syönyt. Työn voi tehdä silloin kun on aikaa. Hyviä lisätienestejä tästä tuskin saa jos palkkana ei saa rahaa. Tietysti jos on nälkä, niin ei tarvitse maksaa omaa ateriaa ja säästää omia rahoja ja voi ajatella sen tienestiksi.

Mahdollisuuksia löytyy monelta muultakin alalta

Jos löytyy kiinnostusta, niin kannattaa selvittää millä aloilla on pulaa työntekijöistä. Pienellä opiskelulla voi jo päästä lisätöihin. Miksipä ei voisi vaikka käydä iltaisin ja viikonloppuisin vanhustentalolla auttamassa vanhuksia. Myös siivoojista on usein pulaa. Voisi sopia vaikka jonkin kerrostalon rapun säännöllisestä siivoamisesta. Myös toimistoja siivotaan usein iltaisin ja viikonloppuisin normaalityöaikojen ulkopuolella. Pitää muistaa että siivoustyökin vaatii jonkinlaista opiskelua alalle.