Parranajon ja hiustenlaiton vinkit miehille

Mies, näin trimmaat partasi ja laitat hiuksesi kuin olisit käynyt parturissa!

Huh huh, nyt puskee kyllä vakavaa aihetta ihan jokaiselle miehelle ja naiselle. Tässä vaiheessa voin antaa ilmasen vinkin jokaiselle miehelle: vaimo.

Tukka takana ja elämä edessä

Miehen laitetut hiukset

Osa miehistä käyttää hiusten laittoon enemmän aikaa

Miten miehet noin yleisesti tukan laittaminen ennen töihin lähtöä? Toki kampa varmasti heiluu useammassakin taloudessa aamusella, mutta noin muuten? Toki ne, jotka joutuvat työssään näyttämään edustavilta, varmasti laittavat hieman laadukasta hiusvahaa hiuksiinsa, jotta jakaus pysyy oikealla puolella. Kuitenkin väittäisin, että suurion osa suomalaisista miehistä vielä aamulla satsaa nukkumiseen enemmän kuin tukan laittamiseen.

Vinkkinä tosiaan kaikille miehille. Jos se hiuksien tikkiin laittaminen ei itseltä suju ihan viiomeisen päälle, niin ottakaa vaimo avuksenne. Vaimo teitä kuitenkin siellä ulkona katselee ja hymyilee kauniisti, kun saa kulkea oman ritarinsa vierellä. Ei se vaimo teidän kiehkuroitaan tahallaan vinksalle laita, koska joutuu tosiaankin pärstäänne katsomaan.

Jos kuitenkaan vaimo ei satu pyörimään jaloissa, eikä edes vaimoehdokas, niin turvautukaa parturin vinkkeihin. Seuraavan kerran siis kun astelet hiustenleikkuuseen ja olet viimeisen päälle laitetun näköisenä lähdössä parturiliikkeestä ulos, niin kysäisepä parturilta vinkit siihen miten tukan saa kuosiin nopeiten ja helpoiten. Ei tarvitse sitten seuraavalla kerralla koko kaveriporukan odottaa sinua, kun yrität viimeisiä suortuvia taitella oikeaan asentoon.

Pitkätukkaisille miehille ongelma ei kaiketi kovin suuri. Pitkä tukkahan näyttää aina hyvältä sievällä nutturalla ollessaan. Jos siis olet pitkätukkainen mies ja hiamn epäröit tyyliäsi viikonlopun rientoihin, niin väsää rento nuttura. Toimii takuuvarmasti. Niin, ja tässäkin asiassa toki vaimo voi olla avuksi. Tai sisko. Tai vaikka naapurin Seija.

Parta

Siisti parta

Tyylikäs parta on muodikas

Melko vaikea aihe naiselle kertoa vinkit parran ajoon miehelle. Jostain kumman syystä on kuitenkin allekirjoittaneen kohdallekin osunut muutama parran ajo elämänsä aikana, joten kyllä täältä vinkkiä puskee, edes vähän.

Terä. Se todellakin oltava terässä. Jos terä on vähääkään tylsistynyt, niin saat vain aikaiseksi kasvoillesi karuja tupsuja ja hyvällä tuurilla haavoja. Parta, eli tupsut, jäävä’t edelleen kasvoillesi vaikka kuinka yrittäisit höyläillä moisia tupsuja irti. Ei luonaa, jos terä ei ole viimeisen päälle tikissä, koska partakarvat ovat todellakin kinkkisiä. Helpoimmalla varmasti pääsee, kun käy ensin kasvot läpi koneella ja viimeistelee parran ajon vaahdon ja höylän avulla.

On toki olemassa partjoa, joihin on aivan täysin turha edes yrittää koskea koneella. Kyllä, pitkäpartaiset jampat tunnistavat itsensä tästä. Tarkoittaa siis sitä, että settiin on alkuunsa lisättävä sakset. Terävät sellaiset. Saksi siis partareuha menemään, aja koneella ja kiskaise höylällä viimeiset haituvat, niin taas on posket pehmeät kuin vauvan pylly. Ja hei, myös tummaihoisilla parranajo on melko kinkkinen. Kikkara parta kun sojottaa suuntaan jos toiseenkin ja parta todellakin on karhea. Siis KARHEA. Moisen rotuparran ajoon ei auta muu kuin terävääkin terävämpi höylä, tai oikeastaan veitsi olisi kaikkein parhain. Sinä tummaihoinen ihanan karhean partasi kanssa, mene siis parturiin jossa veitsellä saa erinomaista jälkeä aikaiseksi!

Aftershave

Kaiketi joku tällaista käyttää? Ainakin allekirjoittanut voisi käyttää, jos omaisi parran ja sitä pitäisi ajaa. Ihana miehekäs tuoksu ja parran ajon jälkeen hoitava tunne kasvoilla. Punotuskin saattaa hävitä nopeammin kuin uskotkaan eikä iholle ilmesty höyläämisestä kamalia punoittavia patteja.. Ehkä.