Tee nämä asiat itse heti uudessa asunnossasi

Lista varmasti on loputon, mutta katsahdetaanpas asiaa näin vuokra-asunnossa asuvan opiskelijan kannalta. Koska tästä, jos jostain on allekirjoittaneella kokemusta.

Muutto kerrostaloon

Muista nämä asiat muuttaessasi kerrostaloon

 

 

Sähkösopimus

Oikeastaan tämä on toki hyvä olla ennen kuin olet ihan varsinaisesti muuttanut uuteen asuntoon. Mukavaahan se olisi illalla muuttamisen jälkeen katsella telkkaria tai laittaa pimenevässä illassa valot päälle. No, jos kuitenkin olet unohtanut moisen sähkösopimuksen tehdä, niin ei hätää!

Sähkösopimuksen saa nykyisin eri sähkön toimittajilta tehtyä ihan helposti netissä ja sähkötkin todennäköisesti saat asuntoosi vielä saman vuorokauden aikana. Tai ehkä jopa nopeamminkin. Enivei, muista moinen homma muuttaessa. Kyllähän sen viimeistään siinä vaiheessa huomaa, kun pimeässä kämpässä yrittää turhautuneesti räpsiä valoja päälle katkaisijasta ja mitään ei tapahdu..

Tee muuttoimoitus

Tämänkin homman voi tehdä jo etukäteen, niin saa Suomen valtio olla tietoinen siitä, missä oikein majailet. Niin ja tottahan toki saat myös postin kulkemaan mahdollisimman nopeasti oikeen osoitteeseen. Ei sitten tarvitse miettiä missä kaikki laskut viipyvät ja saadessasi ne vihdoin postin mukana, on eräpäivä jo mennyt ja seuraavaksi perästä kuuluukin karhukirje.

Tee siis myös muuttoilmoitus maistaraattiin ja postiin ajoissa, jotta olet oikeassa paikassa kirjoilla ja posti kulkee luoksesi.

Soita isännöintitoimistoon

Ovessasi ja hyvällä tuurilla ovisummerissasi lukee jokin aivan muu kuin oma sukunimesi. Jep, Muhammedin sukunimi siinä edelleen paistattelee vaikka itse Muhammed on muuttanut pois jo aika päiviä sitten. Soita siis isännöintitoimistoon, jotta saat niin oveen kuin summeriisikin oikean nimen.

Ja jos totta puhutaan, niin kyllä isännöintitoimistoakin hieman kiinnostaa kuka asuu moisessa kiinteistössä, kenen asunnossa ja vuokralla vai omassa. Jos ei muutoin, niin tilastojen perusteella. Saattaa taustalla toki olla joiotain turvallisuussäädöksiä, mutta jätettäköön ne isännöintitoimiston ongelmaksi.

Naapurikyylä

Tervehdi iloisesti uusia naapureitasi ja vaihda muutama sana. Vältä vaivaantunutta hissimatkaa, hymyile. Selvitä kuka on koko talon pahin kyylä. Kuka tietää kaikien asiat.

Jos pahin kyylä olet sinä itse, nin selvitä millaista jengiä talossa oikein asuu. Onko mahdollisuus päästä nuuskimaan kotibileisiin vai asuuko ympärilläsi vain kärttyisiä mummoja? Tarkkaile millaisia autoja naapuruston väellä on, kuka siis liikkuu millaisellakin autolla ja koska. Onhan se nyt tärkeää tietää kuka on kuka, asuu missäkin kerroksessa, millaisella autolla liikkuu ja missä asunnossa asuu. Mutta pidä varasi, naapurustossa saattaa asua vielä pahempi kyylä kuin sinä itse olet osannut kuvitellakaan..

Tuparit

Jokaisellahan on oltava tuparit. Oli ne sitten pienet tai suuret, niin ei uuteen asuntoon muuttaminen ole mitään ilman tupareita. Jos vain naapurusto sallii, niin tottahan toki megabileet pystyyn. Parhaat bileet taitaa silti saada kun kutsuu pirskeisiin vain lähimmät ystävät.

Ja mikä sen kieltää pitämästä tupareita vaikka ihan yksin. Etenkin jos naapurissa asuu äkäinen vanha rouva. Ostat pullon viiniä, siemailet sen ykin ja toteat kuinka viihtyisä kotisi on. Nukahdat räkä poskella sohvalle ja aamulla heräät hirveään hedariin. Helppoa.

Kutsu kaikki kylään

Vaikka et varsinaisesti tupareita pitäisikään, niin aina voi kutsua vieraita. Ja hei, kunhan kaikki kaverit ja kavereiden kaverit ovat käyneet kylässä, voi ottaa iisiä. Moisen vieraskoreilun jälkeen kukaan ei ole enää kiinnostunut siitä millaisessa kodissa ja missä päin kaupunkia asut. Kunhan vain asut jossain ja kaikki ovat saaneet ainakin kerran käydä katsomassa mestasi. Taas voi valua sohvalle räkä poskella, tosin ilman viiniä..